Kesätöiden etsimiseen ja hakemusten kirjoittamiseen kuluu aikaa, mutta hyvään kesätyöhakemukseen kannattaa panostaa. Se on tilaisuutesi näyttää motivaatiosi ja kertoa tulevalle työnantajallesi, miksi juuri sinä olet paras valinta kesätyöntekijäksi.
Kesätöistä käydään kovaa kilpailua, ja yhteen paikkaan voi olla jopa satoja tai tuhansia hakijoita. Työnantajalla on yleensä vain vähän aikaa tutustua yksittäiseen hakemukseen, joten sinun on tehtävä vaikutus nopeasti.
Hyvä kesätyöhakemus on selkeä, ytimekäs ja myyvä. Se vastaa kesätyöilmoituksessa kuvailtuihin kriteereihin ja kertoo, miksi haluat ja olisit erinomainen valinta juuri kyseiseen kesätyöpaikkaan.
Näin teet kesätyöhakemuksen, joka vakuuttaa työnantajan
Huolehdi, että hakemuksesi on selkeä ja etenee johdonmukaisesti. Keskity olennaiseen, jotta hakemus pysyy lyhyenä ja ytimekkäänä.
Tällainen on hyvä kesätyöhakemuksen rakenne:
- Kerro heti hakemuksen alussa, miksi haet tehtävää ja miksi sopisit siihen.
- Seuraavaksi voit kertoa kokemuksestasi ja osaamisestasi.
- Kuvaile työtehtävän kannalta oleellisia luonteenpiirteitäsi ja vahvuuksiasi työntekijänä.
- Kerro hakemuksen lopussa myös palkkatoiveesi, jos sitä on pyydetty. Muuten voit jättää palkkakeskustelun myöhemmäksi.
Panosta erityisesti hakemuksen alkuun ja loppuun, sillä ne antavat työnantajalle ensivaikutelman ja viimeisen silauksen.
Erotu kesätyönhakijoiden joukosta ja myy osaamisesi
Yllättävän moni hakee kesätöitä lähettämällä samankaltaisen hakemuksen mahdollisimman moneen paikkaan. Jo se, että teet jokaista kesätyöpaikkaa varten juuri kyseiseen paikkaan räätälöidyn työhakemuksen, erottaa sinut monista muista.
Korosta hakemuksessasi itsestäsi niitä asioita, joita hakijalta on toivottu työpaikkailmoituksessa ja joista uskot olevan hyötyä tulevassa kesätyössä. Varo pahimpia kliseitä ja kuvaile itseäsi ja osaamistasi rehellisesti.
Muista kertoa vain kesätyön kannalta olennaisia tietoja, jotta hakemus ei venähdä eikä eksy asiasta ja oleellinen tieto käy nopeasti ilmi kiireiselle rekrytoijalle. Hyvä kesätyöhakemus on enintään yhden sivun mittainen.
Kesätyöhakemuksen tarkoitus on myydä sinut ja osaamisesi työnantajalle. Kerro siis, miten sovit työpaikkailmoituksen kriteereihin. Muista perustella vahvuutesi vakuuttavasti käyttämällä konkreettisia esimerkkejä.
Kerro kesätyöhakemuksessa myös, mitä lisäarvoa juuri sinä toisit työpaikalle. On aina plussaa, jos työhakemuksestasi näkyy, että olet perehtynyt huolellisesti työpaikkailmoitukseen ja muutenkin tutustunut työnantajaan.
Tarkista aina kesätyöhakemuksen kieliasu huolella
Kiinnitä huomiota myös kesätyöhakemuksen kieleen. Kielivirheitä tai takeltelevia lauseita sisältävä hakemus jättää helposti muutoin hyvän kesätyönhakijan varjoon. Tarkista siis hakemus pariinkin otteeseen, jotta voit olla varma, ettei siinä ole turhia virheitä.
Pyydä mielellään myös jotakuta muuta lukemaan hakemuksesi läpi ja tarvittaessa auttamaan kielen kanssa.
Kaikki avoimet kesätyöpaikat ≫
Lue myös:
Näin syntyy CV, jolla nappaat kesätyön – katso 8 vinkkiä
Timanttinen kesätyöhakemus ilman kokemusta – 7 vinkkiä, joilla onnistut
Näin saat kesätyön – kesäduuniopas kertoo kaiken, mitä sinun pitää tietää
Etkö saa vastausta kesätyöhakemuksiisi? Näillä vinkeillä pääset haastatteluun