Nordic Business Forum

Pöhinävaroitus! 3 asiaa, joista pomosi ei lakkaa puhumasta Nordic Business Forumin jälkeen

Pöhinävaroitus! 3 asiaa, joista pomosi ei lakkaa puhumasta Nordic Business Forumin jälkeen
Duunitorin johtava konsultti Lauri Vaisto ennustaa Nordic Business Forumin puheenaiheet lukemalla teoksen jokaiselta puhujalta.

Liike-elämän kokoontumisajojen kuningatar Nordic Business Forum tulee taas. Duunitorin johtava konsultti Lauri Vaisto tutustui tapahtuman puhujiin kirja kerrallaan – ja jakaa syksyn tärkeimmät pöhinätärpit teillekin.

20. syyskuuta 2022 työelämän polttavimmat puheenaiheet valuvat Nordic Business Forumin lavoilta sosiaalisen median virtoihin ja johtoryhmien kahvipöytäkeskusteluihin. LinkedIn on huhujen mukaan jo varannut pilveen lisää kapasiteettia.

Duunitorin johtava työnantajakuvakonsultti Lauri Vaisto otti varaslähdön aiheisiin kaikkien johtamisesta ja kulttuurin kehittämisestä kiinnostuneiden puolesta ja luki jokaiselta Nordic Business Forumin puhujalta teoksen.

Mistä Vaisto uskoo lukemansa perusteella kaikkien kohta puhuvan?

1. Kontekstilla johtaminen

Kuka ei ole vielä kuullut Netflixin kohahduttaneesta kulttuuriopuksesta? Kirja kertoo, miten Netflixillä toimintaa ohjaavat säännöt on joko poistettu kokonaan (loman pitäminen tai työmatkustus ei edellytä kenenkään hyväksyntää) tai esitetty yleisinä, usein tulkinnanvaraisina periaatteina (”älä pyri miellyttämään pomoasi”).

Vaiston mukaan suoratoistojätin säännöttömyyden kulttuuri edustaa pohjimmiltaan ihmiskuvaa, jossa ihmiseen ja tämän arvostelukykyyn voi luottaa.

Tarpeettoman mikromanageerauksen sijaan fiksu työntekijä tarvitsee hyvän ymmärryksen työnsä laajemmasta kontekstista: nykytilasta, strategiasta, tavoitteista ja vaihtoehdoista. Se puolestaan vaatii hyvin laajaa avoimuutta työnantajan puolelta.

Netflixin äärimmäisyyksiä vilisevässä maailmassa se tarkoittaa esimerkiksi pörssiyhtiön sisäpiiritiedon jakamista koko henkilöstölle. Mitä työnantajan avoimuus voisi teille tarkoittaa?

2. Kulttuuri, joka löytyy liitoskohdista

Missä se kulttuuri sitten syntyy? Jitske Kramerin mukaan katse kannattaa kohdistaa niihin sanoittamattomiin, jopa tiedostamattomiin hetkiin organisaation arjessa ja juhlassa: eräänlaisiin liitoskohtiin.

Kulttuuria on se, millaisia suhteita muodostamme ja ylläpidämme itsemme, läheistemme, ulkopuolisten, ajan ja paikan kesken.

Kulttuuriin voi vaikuttaa, mutta se ei aina tapahdu yhtä suoraviivaisesti kuin toivoisimme – eikä juuri koskaan ulkopuolelta sanelemalla.

Työnantajabrändiä rakentavankaan tehtävä ei ole keksiä, vaan löytää. Löytää ne liitoskohdat, joita ei ensimmäiseksi tule ajatelleeksi.

Vaiston sanoin: ”Kun malttaa kuunnella, kaikki työyhteisöt kertovat itsestään kertomisen arvoisia tarinoita.”

3. Nöyryys ja luottamus

Psykologinen turvallisuus on jo tuttu termi kaikille pöhinöitsijöille. Amy Edmondsonin mukaan se on tavoiteltava tila, sillä psykologisesti turvallinen yhteisö on paremmin oppiva ja uutta luova yhteisö.

Psykologista turvallisuutta rakennetaan ensisijaisesti hälventämällä pelkoja. Mitä johtaja voi tehdä tämän eteen?

Sanoa mahdollisimman usein: ”En tiedä.”

Yhteisöillä on tapana kääntyä johtajiensa puoleen Suuren Viisauden toivossa. Kaikkitietävän johtamiskäsityksen ruokkiminen ei kuitenkaan rakenna sellaista työyhteisöä, jossa nuoremmat ja kokemattomatkin uskaltavat avata suunsa.

Johtaja ei nykymaailman monimutkaisessa todellisuudessa voi aina tietää vastauksia. Joku toinen sen sijaan saattaa ihan oikeasti tietää – kunhan saa suunvuoron. Omalla esimerkillään johtaja (ja jokainen meistä) voi luoda ilmapiiriä, jossa turvallisuudella on tilaa kasvaa.

Nöyryys puolestaan vaatii luottamusta, josta myös Petter Stordalen puhuu.

Luottamus auttaa löytämään parhaat ideat (jotka eivät ole aina johtajan omassa päässä). Se auttaa myös rakentamaan menestyviä yhteisöjä, joissa ihmiset ottavat vastuuta ja ovat aloitteellisia.

Sellaisia kuten Netflix.

Mitä muita aiheita Vaisto nosti puhujien teosten annista? Lue kaikki Nordic Business Forum 2022 -pöhinätärpit kokonaisuudessaan:

Heräsikö kysymyksiä? Ota rohkeasti yhteyttä Lauri Vaistoon joko LinkedIn:ssä tai varaamalla suoraa aika Vaiston kalenterista.



Jaa artikkeli:


Mitä mieltä olit artikkelista?

Vastaa ja näet muiden vastaukset

Nordic Business Forum Oy

TUTUSTU TYÖNANTAJAAN

Pidä huoli, että työpaikkailmoituksesi tulee nähdyksi

Duunitorin ilmoituskampanjalla saat ilmoituksellesi näkyvyyttä siellä, missä potentiaalisimmat työnhakijasi viettävät aikaa. Autamme sinua saamaan enemmän parempia hakijoita Suomen suurimman työnhakupalvelun, datan ja rekrymarkkinoinnin asiantuntijuudemme avulla.

Tutustu kampanjatasoihin

Työnantaja! Tiedä mistä nyt puhutaan

Pysy aallonharjalla uusimmista rekrytoinnin ilmiöistä ja tilaa uutiskirjeemme. Saat ajankohtaisia uutisia ja blogitekstejä aiheista, jotka jokaisen työnantajan tulee tietää.

Luetuimmat


Tuoreimmat

Duunitori suosittelee

Myyntitiimin kapteeniksi Seinäjoelle, Poriin tai Jyväskylään

Myyntitiimin kapteeniksi Seinäjoelle, Poriin tai Jyväskylään

Jyväskylä ja 2 muuta – Julkaistu 7.2.
Lastenlääkäriksi Mehiläiseen

Lastenlääkäriksi Mehiläiseen

Helsinki ja 21 muuta – Julkaistu 2.2.
Raskaan kaluston mekaanikko

Raskaan kaluston mekaanikko

Tampere ja 3 muuta – Julkaistu 5.2.
Asiakaspalvelijoita ja etuuskäsittelijöitä kesätöihin

Asiakaspalvelijoita ja etuuskäsittelijöitä kesätöihin

Helsinki ja 11 muuta – Julkaistu 1.2.
Ravintola- ja keittiöhenkilökuntaa

Ravintola- ja keittiöhenkilökuntaa

Helsinki ja 1 muu – Julkaistu 7.2.
Kesätöihin HKScanille

Kesätöihin HKScanille

Vantaa ja 5 muuta – Julkaistu 29.1.
Huippumyyjä - tule menestymään

Huippumyyjä - tule menestymään

Hyvinkää ja 6 muuta – Julkaistu 6.2.

Yrityksen perustaminen mielessä? Tästä oppaasta löydät tarvittavat tiedot – kaikki yrittäjyydestä yhdestä paikasta!

Työnantaja, haluatko enemmän hakijoita?

Duunitorin kampanjoilla saat lisää silmäpareja työpaikkailmoituksellesi sekä Suomen liikennöidyimmästä työnhakukoneesta, että kohdennetusta mainonnasta.

Autamme sinua tekemään modernia rekrytointia. Luomme juuri sinulle sopivan ratkaisun datan ja näkemyksen avulla, avainsanoina ilmoituskampanja, sisältömarkkinointi, työnantajakuvan kehittäminen tai vaikkapa uusi hakemukseton hakupalvelu.

Omat suosikit

Kirjaudu tilillesi käyttääksesi ominaisuutta.

Omat suosikit

Kirjaudu tilillesi käyttääksesi ominaisuutta.