Moni saattaa nähdä Duunitorin pelkkänä työnhakukoneena, mutta tyypit Duunitorin takana tietävät paremmin. Duunitorin palvelun parissa työskentelevät Heta ja Jukka kertovat, miksi koodari viihtyy Duunitorilla vuosia ja miksi sinunkin kannattaisi hakeutua timanttiseen tekkitiimiin.
Hae Back-end Developeriksi Duunitorille »
4 syytä, jotka saavat koodarin viihtymään Duunitorilla
Duunitorin sivuilla vieraillaan joka viikko yli 500 000 kertaa, ei siis ole yhdentekevää, miten palvelu toimii. Parhaasta mahdollisesta käyttökokemuksesta vastaavat Duunitorin tuotetiimin osaajat.
Software Developer Heta Pärssinen on työskennellyt Duunitorilla kaksi ja puoli vuotta, toisinaan tosin toimiston sijaan aurinkoisemmilta mantereilta koodaten. Hetan kullanarvoisena aisaparina on työskennellyt yhtä pitkään ohjelmistoalan freelancer Jukka Välimaa, jonka löytää toimistolta tavallisesti tiistaisin. Nyt koodarit kertovat, miksi he haluavat työskennellä juuri Duunitorilla.
1. Yli puoli miljoonaa viikkokäyntiä takaavat, että palvelun on toimittava
”Ohjelmistokehittäjän näkökulmasta on palkitsevaa, että Duunitori on hyvin laajasti käytetty saitti. Sillä, mitä me tehdään, on selkeä vaikutus. On meistä kiinni, mahdollistaako palvelu paremman työnhaun vai ei”, Jukka kertoo.
”Hommat täytyy tehdä kunnolla, koska jos jotain menee pieleen, kärsii koko saitti ja ennen kaikkea sen käyttäjät”, Heta komppaa, ”jos tuote ei toimi hyvin, kävijät vaihtavat palvelua.”
Duunitori kasvaa vauhdilla, mutta reilun kolmenkymmenen työntekijän yritys toimii yhä ketterästi, ja full-stack-osaamista pidetään arvossa.
”Isossa firmassa ohjelmistokehittäjä päätyy helposti ylläpitämään softan yhtä palikkaa vuosiksi, eikä pääse laajentamaan osaamistaan. Siihen kyllästyy aika nopeasti. Vaikka Duunitorilla keskitytään yhteen tuotteeseen, on koodarille paljon erilaisia juttuja tehtäväksi. Pienemmässä firmassa ei voi pysyä omassa siilossaan, vaan on opeteltava uusia asioita, mikä on vain hyvä juttu”, Jukka kertoo.
2. Monipuolisia tehtäviä työnhakukoneen taustalla
Käyttäjälle Duunitori näyttäytyy työnhakukoneena ja työelämämediana, mutta mitä tapahtuu tuotteen taustalla?
”Ulospäin monelle näkyy Duunitorista vain työnhakukone, ja helposti ajattelee, että ei siinä ole paljon mitään sisällä, mutta sieltä löytyy oikeasti monenlaisia osioita: API, dashboard, tyyppitesti, ilmoitusten kategorisointi, iso tietokanta, analytiikkadatan käsittely, crawlaus ja mitähän kaikkea muuta”, Heta luettelee.
"Ohjelmointikielenä käytössä on enimmäkseen Python, lisäksi käytössä on Django, PostgreSQL, Vue.js ja jatkossa myös Sass", Jukka puolestaan listaa tekkitiimin käyttämiä teknologioita.
Mitään ratkaisuja ei kuitenkaan ole hakattu kiveen, vaan omiin työskentelytapoihin ja välineisiin pääsee vaikuttamaan.
”Esimerkiksi Vue me otettiin käyttöön, koska haluttiin testata sitä. Ajatuksena on se, että ei tarvitse jumiutua käytettyyn teknologiaan, jos vaan on hyvät perustelut”, Heta kertoo. ”Mulle on tärkeintä, että saan tosi vapaasti valita työvälineet ja teknologiat ja sen, mitä tekee ja missä järjestyksessä.”
”Täällä on aika hyvä sekoitus tekemisen meininkiä ja joustavuutta”, Jukkakin toteaa.
3. Mahdollisuus kehittyä ja kehittää oman mielenkiinnon mukaan
”Jos vertaan nyt itseäni kahden vuoden takaiseen, niin enhän mä osannut vielä paljon mitään. Täällä olen oppinut todella paljon”, Heta kertoo.
IT-alalla huippuosaajille on tällä hetkellä enemmän kysyntää kuin tarjontaa. Mikä saa koodarin sitoutumaan työyhteisöön?
”Useimmat työsuhde-edut ohjelmoija saa melkein mistä tahansa firmasta. Mutta mahdollisuus oppia työnteon yhteydessä on useimmille kehittäjille todella tärkeää, ja täällä se onnistuu. Jos on valmis ratkomaan mielenkiintoisia ongelmia, niin sitä kyllä pääsee tekemään”, Jukka kertoo.
Hetan mukaan vastuuta ja vastuualueita annetaan niin paljon, kuin siihen löytyy omaa mielenkiintoa. Hän on itsekin tehnyt välillä töitä backendin parissa ja toisinaan keskittynyt enemmän fronttipuoleen. Monia asioita tehdään ensimmäistä kertaa, mikä vaatii oma-aloitteisuutta ja valmiutta ottaa asioista selvää.
”Kuten sanottu, jos asiat tekee huonosti näin isolla saitilla, sen huomaa. Jos tekee vaikka jotain firman sisäistä työkalua, jolla on vain muutamia käyttäjiä, niin sä et saa sitä feedbackia mitenkään samalla tavalla”, Jukka toteaa.
4. Hyvä porukka kaipaa täydennystä
”Aina mä sanon sen, että meillä on täällä hyvä porukka, ja sen takia mä täällä viihdyn”, Heta kertoo. ”Tukea on myös aina tarjolla. Kun jollakin tulee tenkkapoo, tullaan mun luokse, ja kun mulla tulee tenkkapoo, mä menen Jukan luokse. Ei tarvitse yksin painia ongelmien kanssa.”
Millaista työkaveria Jukka ja Heta toivovat Duunitorin tuotetiimin täydennykseksi?
”Juuri nyt me etsitään henkilöä, joka on valmis ottamaan vastuuta varsinkin sieltä backend-puolelta. Jotakuta, joka ymmärtää, mitä siellä servereillä tapahtuu”, Heta kertoo.
”Stereotypiahan on se, että kaikki etsivät aloitteellista, hyvää tyyppiä. Siis käytännössä sitä yhtä ja samaa tyyppiä”, Jukka naureskelee. ”Tänne sopii sellainen tyyppi, joka ei pelkää oppia uutta ja ottaa vastuuta. Ei tänne kannata tulla, jos haluaa vain sluibailla jossain samoilla vanhoilla teknologioilla.”
Hae Back-end Developeriksi Duunitorille »
Haussa myös DevOps Engineer, Full Stack Developer ja Frontend Developer, kiinnostaa?
Lue myös:
Duunitorin tekkitiimissä rakennetaan omaa tuotetta – ”Täällä ei viilata pikseleitä”
Jokainen rivi koodia on uusi mahdollisuus
Tytötkin koodaa! Duunitorin mimmit viettivät viikonlopun koodikoulussa
Lue myös
- Kun Petri aloitti Duunitorin Account Managerina, yksi asia yllätti: ”En ole kohdannut vastaavaa missään muualla”
- Duunitori on pohjimmiltaan softatalo ja 9 muuta asiaa, joita et tiennyt Duunitorista työpaikkana – ”Keskeneräisyys antaa vapautta kehittää”
- Graafikoksi Duunitorille? 10 paikkaa, joissa kädenjälkesi näkyy sadoille tuhansille