Stora Enso

Odotettu Stora Enson oppisopimuskoulutus käynnistyy tauon jälkeen – nyt haussa kunnossapidon tulevia ammattilaisia

Odotettu Stora Enson oppisopimuskoulutus käynnistyy tauon jälkeen – nyt haussa kunnossapidon tulevia ammattilaisia
Kunnossapitoasentaja Teppo Hämäläinen työskentelee Imatran tehtaalla. Yhteensä Stora Enson kunnossapitotehtävät työllistävät noin 900 ammattilaista yhdeksällä eri paikkakunnalla Suomessa.

Haku tammikuussa 2022 alkavaan kunnossapidon oppisopimuskoulutukseen on nyt auki. Stora Enson oppisopimuskoulutukseen Imatran tehtailla kuuluvat kahden vuoden määräaikaiset tehtävät tarjoavat monelle väylän vakituiseen työhön.

Tämä artikkeli on kirjoitettu kaupallisessa yhteistyössä Stora Enson kanssa.

Kiinnostaako ura metsäteollisuuden ja kunnossapidon parissa? Hae oppisopimuskoulutukseen Stora Ensoon »

Stora Enso rekrytoi 10 työntekijää kunnossapidon oppisopimuskoulutukseen Imatran tehtaille. Koulutuksessa asentajat työskentelevät joko mekaanisen tai sähkö- ja automaatiopuolen kunnossapidossa. Kyseessä on päivätyö.

Noin kaksi vuotta kestävässä koulutuksessa työntekijät palkataan määräaikaiseen työsuhteeseen. Valtaosalle hyvin hoidetut tehtävät poikivat koulutuksen jälkeen myös vakkaripestin, kertoo Stora Enson Imatran tehtaiden kunnossapitotoiminnasta vastaava Jani Inkinen.

”Tämä on erinomainen malli niin työntekijälle kuin työnantajalle. Kahden vuoden tutustumisjaksolla voi näyttää parhaat puolensa, puolin ja toisin”, Inkinen sanoo.

Jani Inkisen mukaan monipuolisen kunnossapidon osaamisen merkitys tulee kasvamaan tulevaisuudessa – myös tuotannon työntekijöiltä edellytetään kunnossapidon tuntemusta.

Kahden vuoden tutustumisjaksolla voi näyttää parhaat puolensa, puolin ja toisin.

Oppisopimuskoulutukseen hakijoilta edellytetään vähintään ammatillista perustutkintoa kone- ja tuotantotekniikasta tai sähkö- ja automaatioalalta sekä vähintään vuoden verran kokemusta alan työtehtävistä.

Mahdollisuus oppia työn kautta ja tekemällä

Kunnossapidolla on ratkaiseva rooli niin tuotannon tukemisen kuin laitteiden käyttövarmuuden ja elinkaaren näkökulmasta. Pelkästään Stora Enson Imatran tehtailla kunnossapidon ammattilaisia on noin 200. Yksi heistä on Teppo Hämäläinen.

Hämäläinen aloitti Stora Ensolla oppisopimuskoulutuksessa vuonna 2016. Noin puolessatoista vuodessa opinnot olivat jo paketissa, ja Hämäläisellä kädessä tutkintopaperit.

”Oppisopimuskoulutus on hyvä mahdollisuus oppia työn kautta ja tekemällä. Melkein kaikki ryhmästä taisivat saada vakituisen paikan – eri puolilta tehdasta”, Hämäläinen muistelee.

Teppo Hämäläiselle töissä aloittamisesta jäi mieleen työporukan hyvä vastaanotto. Myös oppisopimuskoulutuksella työskenteleville tarjottava Eazybreak sekä muut esimerkiksi liikuntaan liittyvät edut olivat mieleisiä.

Nyt hän työskentelee Imatran tehtaalla kartonkikonelinjan asentajana päiväkunnossapidon puolella.

Älykkäässä kunnossapidossa korostuvat ennakoiva tekeminen, käyttövarmuus ja elinkaariajattelu. Hämäläinen tuli koulutusohjelmaan sähköautomaation perustutkinto pohjalla, johon hän on työssään päässyt erikoistumaan syvemmälle.

”Olen päässyt opiskelemaan ja opettelemaan erilaisia automaatiojärjestelmiä. Kunnossapidossa riittää hommia monipuolisesti.”

Kunnossapidossa riittää hommia monipuolisesti.

Tarvitut osaajat kasvavat tehtävään itse työssä

Tuotantolinjojen käyttövarmuudesta on vastannut Stora Enson kunnossapitoyhtiö Efora ammattilaisineen. Pian toiminta kuitenkin siirtyy takaisin osaksi Stora Ensoa.

”Saman yhtiön alla yhteistyö tuotannon ja kunnossapidon välillä tulee tiivistymään entisestään. Tämä luo mahdollisuuksia – tehokkuutta, turvallisuutta ja yhdessä tekemisen voimaa”, kuvailee Jani Inkinen.

Edellinen vastaava kunnossapidon oppisopimusryhmä aloitti koulutuksen vuonna 2018. Tavallista vähän pidemmän tauon jälkeen uudet tekijät ovat odotettuja, sillä koulutuksen kautta taloon saadaan muun muassa lisää tarvittua sähköautomaation ja hydrauliikan osaamista.

Älykäs kunnossapito mahdollistaa entistä tehokkaammat ratkaisut uusiutuvien materiaalien tuotantoon.

Jani Inkisen mukaan koulutuksessa jokaiselle tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma omine painotuksineen. Hommissa auttavat ennakkoluuloton mieli ja kova halu kehittyä.

”Ei tarvitse olla valmis ammattilainen, vaan me kyllä koulutamme ja annamme mahdollisuuksia näyttää. Tässä kohtaa rohkeus on se valtti.”

Kiinnostuitko urasta kunnossapidon parissa? Hae mukaan oppisopimuskoulutukseen »



Jaa artikkeli:


Mitä mieltä olit artikkelista?

Vastaa ja näet muiden vastaukset
Business Controller

Business Controller

Helsinki ja 3 muuta – Julkaistu 16.2.
Employee Lifecycle Admin

Employee Lifecycle Admin

Imatra – Julkaistu 15.2.
Puunpurkaja

Puunpurkaja

Imatra – Julkaistu 15.2.
TUTUSTU TYÖNANTAJAAN

Uutiskirje

Tilaa Duunitorin uutiskirje – työnhakuvinkit suoraan sähköpostiisi!

Luetuimmat


Tuoreimmat

Yrityksen perustaminen mielessä? Tästä oppaasta löydät tarvittavat tiedot – kaikki yrittäjyydestä yhdestä paikasta!

Työnantaja, haluatko enemmän hakijoita?

Duunitorin kampanjoilla saat lisää silmäpareja työpaikkailmoituksellesi sekä Suomen liikennöidyimmästä työnhakukoneesta, että kohdennetusta mainonnasta.

Autamme sinua tekemään modernia rekrytointia. Luomme juuri sinulle sopivan ratkaisun datan ja näkemyksen avulla, avainsanoina ilmoituskampanja, sisältömarkkinointi, työnantajakuvan kehittäminen tai vaikkapa uusi hakemukseton hakupalvelu.

Omat suosikit

Kirjaudu tilillesi käyttääksesi ominaisuutta.

Omat suosikit

Kirjaudu tilillesi käyttääksesi ominaisuutta.