Stora Enson oppisopimuskoulutukseen Imatran tehtailla kuuluvat kahden vuoden määräaikaiset tehtävät tarjoavat monelle väylän vakituiseen työhön. Jari Kaplas teki nelikymppisenä uravaihdoksen metsäteollisuuteen oppisopimuskoulutuksen kautta.
Tämä artikkeli on kirjoitettu Duunitorin haastattelujen pohjalta kaupallisessa yhteistyössä Stora Enson kanssa.
Kiinnostaako ura metsäteollisuudessa? Hae oppisopimuskoulutukseen Stora Ensolle »
Stora Enso rekrytoi 25 työntekijää oppisopimuskoulutukseen Imatran tehtaille. Noin kaksi vuotta kestävään koulutukseen haetaan teollisuuden ammattilaisia tuotannon ja käyttäjäkunnossapidon tehtäviin.
Työntekijät palkataan määräaikaiseen työsuhteeseen Imatran tehtaille, mutta valtaosalle hyvin hoidetut tehtävät poikivat koulutuksen jälkeen myös vakkaripestin.
”Stora Enson Imatran tehtailla oppisopimuskoulutus on tyypillinen väylä osaajaksi ja vakituiseen työhön”, kertoo henkilöstön kehittämis- ja työhyvinvointipäällikkö Leena Ojamaa.
Koulutuksella syvennetään aiempaa ammattitaitoa
Oppisopimuskoulutukseen haetaan teollisuuden työntekijöitä, joilta löytyy pohjalta jo ammatillinen perustutkinto sekä vähintään vuoden verran työkokemusta tuotanto- tai kunnossapitotehtävistä.
Pohjakoulutus voi olla esimerkiksi prosessiteollisuudesta, kone- ja tuotantotekniikasta tai sähkö- ja automaatioalalta. Erityisen tärkeää on halu oppia uutta, sillä koulutuksella osaamista syvennetään niille alueille, joita tulevaisuuden metsäteollisuudessa tarvitaan.
Kehittymismahdollisuudet ja parempi palkka innostivat hakemaan
Imatralaissyntyinen Jari Kaplas on hyvä esimerkki siitä, millaisia uusia mahdollisuuksia oppisopimuskoulutus Stora Ensolla tarjoaa teollisuuden kokeneelle tekijälle.
Työskenneltyään parikymmentä vuotta terästehtaalla Kaplas tiesi, että oli aika uusille haasteille. Toiveissa oli maisemanvaihdos mukavampaan työympäristöön ja parempaan palkkaan. Tavoitteena työpaikka Stora Ensolla.
Kaplakselle oppisopimuskoulutukseen hakeutuminen ei ollut suinkaan sattumaa, vaan määrätietoisen työn tulos. Hän heittäytyi vakitöistä opintovapaalle, suoritti sähköalan aikuisopinnot ja haki mukaan Stora Enson oppisopimuskoulutukseen.
Se kannatti. Kaplas valittiin syksyllä 2018 koulutukseen päällystystehtaalle.
Päällystystehtaan konelinjoilta valmistuu päällystettyä kartonkia maailman elintarviketeollisuuden erilaisiin tarpeisiin, kuten esimerkiksi kuppeihin, vuokiin ja muihin kartonkipakkauksiin.
Heinäkuussa Kaplas sai mieleisiä uutisia, sillä hommat jatkuivat elokuusta eteenpäin vakituisina.
”Lähdin vakipaikalta kouluun. Nyt on saavutettu se, mitä lähdin tuolloin hakemaan”, Kaplas sanoo tyytyväisenä.
Stora Enson oppisopimuskoulutus vie kehittyvälle alalle
Oppiminen ei suinkaan jää koulutuksen päättymiseen. Metsäteollisuus, sen teknologiat ja erilaiset uudistuvista materiaaleista valmistetut tuotteet kehittyvät jatkuvasti. Tämä näkyy Ojamaan mukaan myös siinä, mitä Stora Enson työntekijöiltä odotetaan.
”Nykyään työntekijät osallistuvat yhä enemmän omien tehtävien sekä tehtaan prosessien kehittämistyöhön. Siksi haluamme löytää työntekijöitä, jotka ovat aidosti kiinnostuneita ja tahtovat antaa oman panoksensa yhdessä tekemiseen”, Ojamaa sanoo.
Kansainvälinen yritys ja Euroopan mittakaavassa merkittävän kokoinen tehdasalue pitävät sisällään monenlaisia mahdollisuuksia yrityksen sisällä etenemiseen – myös pidemmällä tähtäimellä.
”Jos tuntuu, että on halua vaihtaa, niin kannattaa se aina hakea”, Kaplas sanoo.
Kiinnostuitko työstä? Hae mukaan oppisopimuskoulutukseen »
Katso kaikki Stora Enson työpaikat »
Lue myös
- Paljon vapaapäiviä ja reilu työporukka – näitä 6 asiaa et tiennyt Stora Ensolla työskentelystä: ”Ylivoimaisesti paras vuorojärjestelmä”
- Roman ja Roosa löysivät oman juttunsa Stora Ensolta – näin oppisopimuskoulutus toimii: ”Vähemmän teoriaa, enemmän tekemistä”
- Odotettu Stora Enson oppisopimuskoulutus käynnistyy tauon jälkeen – nyt haussa kunnossapidon tulevia ammattilaisia