Stora Enso

Stora Enso tarjoaa yli 700 kesätyöpaikkaa eri puolilla Suomea – monipuoliset tehtävät, hyvä perehdytys ja palkka houkuttelevat

Stora Enso tarjoaa yli 700 kesätyöpaikkaa eri puolilla Suomea – monipuoliset tehtävät, hyvä perehdytys ja palkka houkuttelevat
Stora Enson kesätöitä löytyy prosessityön, puunhankinnan ja kunnossapidon lisäksi esimerkiksi laboratorion puolelta, myynnistä ja logistiikasta. Vuoden 2020 kesätyöntekijäkyselyyn vastanneista 96 prosenttia vastasi kesätyön vastanneen melko tai erittäin hyvin odotuksia.

Kesätyö Stora Ensossa voi viedä pitkälle. Tässä jutussa kerromme kahden erilaisissa tehtävissä työskentelevän nuoren ammattilaisen urasta Stora Ensossa. Kysyimme Jenni Latva-Kokolta ja Joonas Kasperilta heidän kokemuksistaan: Miten sujuu kesätöiden perehdytys? Entä millaisia ovat työpaikan kulttuuri, etenemismahdollisuudet ja palkka?

Tämä artikkeli on kirjoitettu Duunitorin haastattelujen pohjalta kaupallisessa yhteistyössä Stora Enson kanssa.

Hae kesätöihin Stora Ensoon »

Stora Enson kesätyöpaikkojen haku on nyt auki. Kesälle 2021 on tarjolla yli 700 paikkaa eri puolilla Suomea.

Kesätyöpaikkoja löytyy muun muassa tuotannon prosessityöstä ja esihenkilötehtävistä, logistiikasta, laboratoriosta, myynnistä, puunhankinnasta ja kunnossapidosta. Sadoille opiskelijoille kesäpesti tai harjoittelu tarjoaa tärkeän tilaisuuden kerryttää oman alan kokemusta.

”Kesätyö on hyvä tapa aloittaa ura yhtiössämme. Monet nykyisin avaintehtävissämme työskentelevät henkilöt ovatkin aloittaneet uransa yhtiössämme kesätöiden kautta”, sanoo Stora Enson Suomen henkilöstöjohtaja Tero Pesu.

Monelle hyvin hoidetut hommat avaavat väylän pitkäaikaisiin töihin ja uraan uusiutuvien materiaalien parissa. Näin kävi myös Jenni Latva-Kokolle, 27, ja Joonas Kasperille, 25.

Työkokemus tehdasympäristöstä on hyödyksi monessa paikassa

Jenni on ollut puolentoista vuoden ajan kartonkilinjan käyttöpäällikkönä Imatran tehtailla, jossa hänen vastuullaan ovat linjan tehokkuus, laatu ja turvallisuus. Rooli on pitkän työn tulos. Unelmaduuni.

”Olen jo yliopistoajoista asti pyrkinyt kohti tätä nykyistä positiota”, Jenni kertoo.

Jennin mukaan hänen polkunsa on edennyt alalle melko tyypillistä reittiä, joskin kehityksen nopeus on yllättänyt hänet positiivisesti. Jenni oli kolme kesää vuorotöissä prosessityöntekijänä sekä yhden harjoittelijana, minkä jälkeen hän teki tutkismusprojektityön Stora Enson laitetoimittajalle Andritzille.

Hyvin hoidetut hommat ja kerrytetty kokemus avasivat mahdollisuuden vuoromestarin ja sitten kehitysinsinöörin tehtäviin.

Stora Enson Imatran tehtailla työskentelevä Jenni Latva-Kokko valmistui kemiantekniikan diplomi-insinööriksi 2017. Metsäteollisuus on Jennille tuttu ala jo lapsuudenkodista: "Perherasite", Jenni sanoo ja nauraa.

Iso osa Stora Enson kesätyöpaikoista löytyykin juuri tuotannon puolelta. Jennin mielestä kesätöistä saatu tuotantotekniikan ymmärrys ja erilaisten prosessijärjestelmien tuntemus ovat hyödyksi riippumatta siitä, millaisiin tehtäviin urallaan myöhemmin tähtää.

”Kesätöissä tutustuu tehdasympäristöön ja oppii, miten siellä työskennellään. Se, että tietää, miten käytännön työ tapahtuu, antaa hyvät valmiudet moneen paikkaan.”

Täällä annetaan vastuuta ja luotetaan, mutta toisaalta tuetaan, kun tarvitset apua.

Oman oppinsa ja mahdollisuutensa Jennille on avannut Stora Enson GROW trainee -ohjelma, jonka projekteissa ja opinnoissa Jenni pääsi tutustumaan kollegoihin eri puolilta kansainvälistä yritystä. Ohjelman ehdoton kohokohta oli kolmen kuukauden harjoittelu Tokion toimistolla Stora Enson teknisessä asiakaspalvelussa.

”Minulla on kyllä ollut kaikki mahdollisuudet käytettävissä. Täällä annetaan vastuuta ja luotetaan, mutta toisaalta tuetaan, kun tarvitset apua.”

Toimisto metsässä: kesätyö metsäteollisuuden raaka-ainehankinnassa

Työviikosta 20 % kuluu autolla ajamiseen, toimistossa menee 30 % ja ulkona maastossa loput 50 %. Näistä jälkimmäinen oli syy siihen, miksi Joonas Kasper päätyi metsäasiantuntijaksi Stora Ensoon.

”Mahdollisuus ulkoilla ja liikkua luonnossa vaikuttivat alan valintaan hyvin voimakkaasti”, kertoo joensuulaislähtöinen Joonas, jolle metsästys ja kalastus ovat olleet aina tärkeitä harrastuksia.

Joonas pääsi Stora Ensoon harjoitteluun kesällä 2018. Alan ensimmäinen työpaikka poiki jatkoa, ja loput metsätalousinsinöörin opinnoista Joensuun Karelia-ammattikorkeakoulussa sujuivatkin sitten tuurauskeikkojen ja määräaikaisten töiden ohella.

Joonas Kasperin mielestä metsäteollisuuden raaka-ainehankinta on todella moninaista työtä. Tehtäviä löytyy metsäkauppojen sopimisesta ja suunnittelusta hakkuun ja kuljetuspuolen järjestelyihin. Myös kesätyö Stora Ensossa voi löytyä näistä tehtävistä.

Nykyisessä vakituisessa metsäasiantuntijan roolissa Sotkamon toimistolla Joonas on paljon tekemisissä metsänomistajien kanssa. Yhteisillä maastokäynneillä suunnitellaan erilaisia toimenpiteitä, jolloin asiantuntemusta pitää löytyä puumäärän laskemisesta korjuuteknillisiin seikkoihin ja varsinaisen ostopuolen hoitamiseen.

Erityisesti ympäristöasiat ovat Joonaksen mukaan isossa roolissa, ja työtä paremman ilmaston puolesta tehdään monessa rintamassa. Puupohjaisten, uusiutuvista materiaaleista valmistettujen tuotteiden polku lähtee vastuullisesta raaka-ainehankinnasta:

”Sekä puun että hakkuun pitää olla sertifioitua ja ympäristön kannalta vastuullista. Silloin huomioidaan metsäluonto ja ajatellaan paljon muutakin kuin sitä puumäärää, joka saadaan tehtaalle.”

Kesätyö Stora Ensossa alkaa hyvällä perehdytyksellä

Joonaksen ja Jennin mielestä hyvä perehdytys on lähtökohta onnistuneelle kesätyölle. Esimerkiksi Joonaksen kohdalla neljä kuukautta kestänyt harjoittelu oli intensiivinen kokemus ja oppimisprosessi. Iso apu oli omasta harjoitteluohjaajasta: ”Perehdyttäminen oli hyvin suunniteltua ja eteni vaihe vaiheelta.”

Jenni on pitänyt työyhteisön ilmapiiristä. Hänen mielestään kesätyöntekijät otetaan hyvin vastaan ja kokeneempiin työkavereihin on ollut aina helppo tukeutua, tuntui oma kysymys miten hölmöltä tahansa.

”Jos tulet itse hyvällä asenteella, otetaan sinut samalla tavalla vastaan – olit sitten Rovaniemeltä, Helsingistä, nainen tai mies”, Jenni sanoo.

Vuoden 2020 kesätyöntekijöille toteutetussa kyselyssä Stora Enson kesätyötä pidettiin hyvänä referenssinä tulevan uran kannalta. Tämän lisäksi kyselyyn vastanneet antoivat Stora Ensolle työnantajana eniten kiitosta mielenkiintoisista työtehtävistä ja kilpailukykyisestä palkasta. Stora Ensossa kaikista kesätöistä ja harjoitteluista maksetaan palkkaa.

”Monella alalla on palkattomia harjoitteluita. Metsäalalla ei – sinulle kyllä maksetaan siitä, mitä teet. Itse olin kyllä tyytyväinen palkkaan”, Joonas sanoo.

Pelkästään Stora Enson Imatran tehtailta löytyy parisen sataa kesätyöpaikkaa. Metsäteollisuudessa yleisesti työntekijöiden keskimääräinen tuntipalkka on 18,97 euroa tunnissa ja vuorotyössä 25 euroa tunnissa.

Millainen kasvupaikka Stora Enso on nuorelle ammattilaiselle?

”Ennen kaikkea monipuolinen. Kun hommansa pyrkii tekemään hyvin, niin jatkomahdollisuuksia yleensä tarjoutuu. Voit kehittyä moneen suuntaan ja työpaikoista on laaja tarjonta”, Jenni kertoo.

”Kun katsoo yleisesti harjoittelukuvauksia, niin monesti saa käsityksen, että pitää olla valmis tyyppi ja aikaisempaa kokemusta. Kaiken kuitenkin tulee oppimaan siinä työn ohessa, joten oma asenne ja aktiivisuus ovat tärkeimpiä”, Joonas sanoo.

Jennin uralla Hylten ja Anjalankosken paperitehtailla sekä Inkeroisten kartonkitehtaalla vietetyt kesätyöt ovat osoittautuneet arvokkaiksi kokemuksiksi. Jenni kannustaa hakemaan avoimin mielin alan töitä ja tutustumaan mahdollisuuksiin eri puolilla Suomea.

”Sinulla on neljän tai viiden kuukauden ajan mahdollisuus tutustua erilaisiin tehtäviin. Kesät kannattaa hyödyntää työkokemuksen kartuttamiseen.”

Kiinnostuitko Stora Enson kesätöistä? Hae mukaan jo tänään »



Jaa artikkeli:


Mitä mieltä olit artikkelista?

Vastaa ja näet muiden vastaukset
Mill Controller

Mill Controller

Katso Heinola – Julkaistu 17.11.
Kunnossapitoasentaja sähkönjakeluun

Kunnossapitoasentaja sähkönjakeluun

Katso Oulu – Julkaistu 17.11.
Käyttöinsinööri, voimalaitos

Käyttöinsinööri, voimalaitos

Katso Imatra – Julkaistu 15.11.
TUTUSTU TYÖNANTAJAAN

Uutiskirje

Tilaa Duunitorin uutiskirje – työnhakuvinkit suoraan sähköpostiisi!

Luetuimmat


Tuoreimmat

Yrityksen perustaminen mielessä? Tästä oppaasta löydät tarvittavat tiedot – kaikki yrittäjyydestä yhdestä paikasta!

Työnantaja, haluatko enemmän hakijoita?

Duunitorin kampanjoilla saat lisää silmäpareja työpaikkailmoituksellesi sekä Suomen liikennöidyimmästä työnhakukoneesta, että kohdennetusta mainonnasta.

Autamme sinua tekemään modernia rekrytointia. Luomme juuri sinulle sopivan ratkaisun datan ja näkemyksen avulla, avainsanoina ilmoituskampanja, sisältömarkkinointi, työnantajakuvan kehittäminen tai vaikkapa uusi hakemukseton hakupalvelu.

Omat suosikit

Suosikkejasi ei tallenneta! Rekisteröidy, niin voit palata niihin vielä myöhemmin.

Uusi suosikki lisätty!

Suosikkejasi ei tallenneta! Rekisteröidy, niin voit palata niihin vielä myöhemmin.

Suosikit täynnä!

Rekisteröidy, niin voit tallentaa lisää suosikkeja ja palata niihin vielä myöhemmin.