Organisaation kaupallinen brändi ja työnantajabrändi eivät elä omissa erillisissä ulottuvuuksissaan. Siis miten valjastaa työnantajabrändi tukemaan myös muuta brändityötä? Duunitorin Antti Hyrkäs jakaa tähän kuusi näkökulmaa.
Kansallisen rekrytointitutkimuksen vastaajista 84 prosenttia on yhtä mieltä siitä, että työnantajabrändi tukee kaupallista brändiä. 74 prosenttia ajattelee, että heikko työnantajabrändi muodostaa riskin yleiselle brändille.
Tutkimuksen tulokset puhuvat selvää kieltä siitä, miten rajanveto työnantajabrändin ja yleisen brändin välillä on menettämässä merkitystään. Mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Alla kuusi tapaa, joilla työnantajabrändi voi tukea yleistä brändiä.
1. Työnantajabrändi kasvattaa kaupallisen brändisi inhimillisyyttä
Elämme läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden aikaa – ihmiset haluavat tietää, mitä kulisseissa tapahtuu. Se nostaa tärkeään rooliin myös työn ja sen tekijät brändin taustalla.
Työnantajabrändin avulla yritys voi kertoa tarinoita siitä, millaisten ihmisten käsissä sen tuote tai palvelu syntyy. Työnantajakuvatyö tarjoaa hyvän väylän kertoa siitä, miten sisäinen todellisuus vastaa ulkoista brändiä.
2. Vahva työnantajabrändi auttaa ehkäisemään mainekriisejä
Jos olet seurannut kotimaista mediaa viime vuosina, olet varmaankin kuullut muutamasta mainekriisistä, jotka ovat saaneet alkunsa työntekijöiden huonoista kokemuksista.
Usein, kun työnantajalupaus kirkastetaan juuri oikealla tavalla, syntyy sivutuotteena yhteinen tahto toimia ja johtaa lupauksen mukaisesti. Kun jotain on luvattu, siitä halutaan pitää kiinni.
Kannattaa myös pitää mielessä, että työntekijöiden lisäksi sijoittajat ja asiakkaat arvioivat entistä enemmän sitä, miten organisaatiot huolehtivat ihmisistään.
3. Merkityksellinen työ tuo merkitystä myös brändiin
Jo Sigmund Freud sanoi, että rakkaus ja työ ovat ihmisyytemme kulmakiviä. Liian harva ymmärtää, miten paljon merkitystä ihan tavallinen työ antaa tekijöilleen. Samoin liian usein unohtuu, että ihmiset arvostavat enemmän työtä ja sen tekijöitä kuin brändejä tai organisaatioita. Siitä päästäänkin neljänteen kohtaan…
4. Työntekijät ovat brändisi parhaita äänitorvia
Vuoden 2023 Edelmann Trust Barometer -tutkimuksen mukaan ihmiset luottavat enemmän omaan työnantajaansa kuin mediaan, yrityksiin, järjestöihin tai hallitukseen. Tätä luottamussuhdetta hyödynnetään harvoin kunnolla.
Aito, innostava ja työntekijöitä osallistava työnantajalupaus – ja siitä ponnistava viestintä – on oiva tapa antaa ihmisten loistaa ja tuntea ylpeyttä siitä, mitä tekevät. Anna heille tämä mahdollisuus, ja brändisi kiittää.
5. Työnantajabrändi voi olla paras tapa rakentaa brändiä
On paljon aloja, joilla brändääminen on vaikeaa esimerkiksi lainsäädännön tai toimialan maineen takia. Näissä tapauksissa brändin rakentaminen voi onnistua helpommin juuri työnantajakuvaa kehittämällä.
6. Ilman oikeita osaajia brändisi on kusessa
Tarvitseeko tätä enää kenellekään avata? Vahva työnantajabrändi
auttaa sinua saamaan oikeat osaajat tiimiisi oikeaan aikaan, jotta
palvelusi ja liiketoimintasi eivät kärsi.
Kaipaatko tukea työnantajabrändisi kehittämiseen? Ota yhteyttä Duunitorin asiantuntijoihin ≫
Lue myös:
Näin tekoäly vaikuttaa rekrytointiin – jakaa työnantajat kahteen leiriin: ”Täysin turha”
Huono maine on iso riski työnantajalle – asiantuntija listaa 3 vaarallista sudenkuoppaa