Hyvä työnantajabrändi ja työnhakijakokemus voivat olla ratkaisevia rekrytoinnin onnistumiselle – ja siinä sivussa myös yrityksen tai organisaation menestykselle. Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm kertoo, miten parhaat osaajat tavoitetaan.
Rekrymarkkinointitalo ja Suomen liikennöidyin työnhakupalvelu Duunitori auttaa työnantajia ja osaajia löytämään toisensa tehokkaasti. Yritys tuo perinteisten rekrytointitapojen rinnalle uusia tapoja rekrytoida ja rakentaa työnantajakuvaa.
Vuonna 2009 perustettu Duunitori työllistää tällä hetkellä 65 ammattilaista ja on alusta saakka lähestynyt rekrytointia työnantajabrändien pitkäjänteisen kehittämisen kautta.
Yritys tarjoaa erilaisia palveluita asiakkaidensa haasteiden ratkaisemiseksi yksittäisestä työpaikkailmoituksesta aina strategiseen työnantajamielikuvan kehittämiseen ja rekrymarkkinoinnin suunnitteluun.
Duunitorin toimitusjohtaja ja toinen perustajista Thomas Grönholm uskoo, että aikaisessa vaiheessa haltuun otetut digitaaliset markkinoinnin keinot erottavat Duunitorin kilpailijoistaan.
"Veimme ensimmäisenä rekrymarkkinoinnin sinne, missä ihmiset viettävät aikaansa. Autamme asiakkaitamme löytämään heidän yrityskulttuurinsa erityispiirteet ja kerromme kiinnostavia tarinoita työkulttuureista ja aidosta arjesta työpaikoilla."
Oikeat osaajat ratkaisevat yrityksen menestyksen
Grönholmin mukaan yritysten menestyksen tärkein tekijä on oikeiden osaajien houkutteleminen. Hän uskoo, että ymmärrys tämän osalta on viime vuosina kasvanut, mutta ajatuksen käytäntöön viemisessä on vielä tekemistä.
”Osaamisen merkitys kilpailukyvyn ylläpitämisessä on huomattu, mutta käytännön työnantajabrändin johtamisessa tai siihen panostamisessa se ei välttämättä vielä näy.”
Samasta suuntauksesta kertoo myös Duunitorin vuosittain julkaisema Kansallinen rekrytointitutkimus, joka selvittää rekrytoinnin tilaa ja trendejä Suomessa.
”Yhdeksän kymmenestä rekrytoijasta uskoo, että hyvä työnantajamielikuva on ratkaiseva rekrytoinnin onnistumisen kannalta. Tämä osoittaa, että työpaikoille tarvitaan oikeita, hyviä tekoja työntekijäkokemuksen eteen ja toisaalta tehokasta ja aitoa viestintää, jolla niistä kerrotaan”, Grönholm sanoo.
Lue myös: Onnistunut työnantajakuva vaatii ylimmän johdon tuen – näin saat johtajat osallistumaan
Rekrytointi on vuoropuhelua
Rekrytointiin tulisi Grönholmin mukaan suhtautua avoimin mielin. Parhaita osaajia ei tavoiteta pelkästään työpaikkailmoituksilla, vaan tarvitaan sekä kiinnostavia viestejä että laaja kattaus rekrytointitapoja.
”Rekrytoinnissa tulee onnistua sekä alkupään houkuttelussa että varsinaisessa hakuprosessissa.”
Lisäksi yritysten tulisi sitoutua entistä parempien työnhakijakokemusten luomiseen ja hakemisen helpottamiseen.
”Työnantajalla tulee olla riittävästi kaistaa tarjota hyvä kokemus hakijalle. Kyseessähän on ennen kaikkea molemminpuolinen dialogi.”
Työnantajakuva on Grönholmin mukaan tärkeässä asemassa myös passiivisten työnhakijoiden tavoittamisessa:
”Selvityksemme mukaan vain 20 prosenttia suomalaisista on aktiivisia työnhakijoita, mutta jopa 60 prosenttia työsuhteessa olevista on mahdollisesti kiinnostunut vaihtamaan työpaikkaa”, Grönholm muistuttaa.
Kiinnostuitko Duunitorin palveluista? Lue lisää täältä »
Lue myös:
Hyvästi hakemukset, tervetuloa anonyymi rekrytointi? Tässä ovat rekrytoinnin tärkeimmät trendit 2021