Ansioluettelo

7 taitoa, jotka tekevät CV:stä heti vahvemman – älä unohda näitä ansioluettelostasi

7 taitoa, jotka tekevät CV:stä heti vahvemman – älä unohda näitä ansioluettelostasi
Sinullakin voi olla taitoja, jotka tekisivät CV:stäsi selvästi vahvemman. Tässä jutussa listaamme 7 työnantajien arvostamaa taitoa.

Tuntuuko, että ansioluettelolla on vaikeaa erottua? Onko tavoitteenasi vahvempi ansioluettelo? Keräsimme 7 hyödyllistä taitoa, jotka ovat työmarkkinoilla hyvin kysyttyjä.

Työpaikkailmoituksia lukiessa huomaa, että työn perusvaatimukset ovat usein samoja, vaikka kyseessä oleva tehtävä tai jopa toimiala vaihtuisi – eikä nyt puhuta ainoastaan oma-aloitteisuudesta, sosiaalisuudesta ja muista työpaikkailmoitusten kliseistä.

Ota siis asiaksesi tutkia työpaikkailmoituksia itseäsi kiinnostavilta aloilta ja kerää ylös halutuimpia taitoja. Löydät takuulla monia sellaisia usein toistuvia ominaisuuksia, joita sinulta löytyy ennestään, mutta joita et ole ehkä hoksannut laittaa ansioluetteloosi.

Listasimme seitsemän taitoa, joilla voit tehdä ansioluettelostasi houkuttelevamman. Vahvempi ansioluettelo voi syntyä helpostikin. Ja muista nyrkkisääntö: mainitse taidot CV:ssä ja avaa esimerkkien kautta tarkemmin työhakemuksessa.

Katso myös videolta vinkit hyvän CV:n tekemiseen:

Vahvempi ansioluettelo – 7 taitoa, jotka tekevät CV:stä paremman:

1. Tiimityö

Tiimityöskentely on paljon hehkutettu (ja joidenkin mielestä jopa puhkikulutettu) taito, jota ei kuitenkaan kannata väheksyä. Ethän sinäkään haluaisi tehdä töitä ikävien tai hankalien ihmisten kanssa?

Olet varmasti kerryttänyt kokemusta tiimin kanssa toimimisesta vähintään opintojesi aikana – muista siis kertoa siitä!

2. Tunnetaidot

Kyky tunnistaa ja ymmärtää toisten ihmisten tunteita ja mielenliikkeitä on avainasemassa myös tiimityön onnistumisen kannalta. Empatia on yhä tärkeämpi taito tulevaisuuden työelämässä – etenkin etätyön ja digitalisaation lisääntyessä.

Jos siis olet erinomainen asettumaan toisten asemaan, kannattaa se tuoda ilmi myös työnhaussa.

Lue myös: Ekstra-annos kiltteyttä, kiitos! Nyt töissä tarvitaan empatiaa enemmän kuin koskaan

3. Ongelmanratkaisutaidot

Työtehtävästäsi riippumatta tulet tarvitsemaan työelämässä ongelmanratkaisutaitoja. Esimerkiksi asiakaspalvelussa ja myynnissä ratkaistaan asiakkaiden ongelmia, markkinoinnissa pohditaan, kuinka myynnille saataisiin enemmän liidejä ja koodipuolella pyritään löytämään parhaita ratkaisuja toimivan palvelun rakentamiseksi.

Ongelmia tulee eteen joka päivä – välillä pieniä ja välillä suurempia. Muistele siis aiemmin töissä, opinnoissa tai harrastuksessasi ratkaisemiasi ongelmatilanteita ja kerro niistä esimerkkien kautta.

Pyri vakuuttamaan potentiaalinen työnantaja siitä, että olet valmis tarttumaan härkää sarvista etkä lamaannu silloin, kun tilanne ei mene suunnitelmien mukaan.

4. Suunnittelu- ja organisointitaidot

Tämän taidon kohdalla voit viitata niin oman työsi johtamiseen, tiimityöskentelyyn kuin esimerkiksi asiakasprojetissa työskentelemiseen.

Monessa työpaikkailmoituksessa toivotaan, että langat pysyvät hakijalla tiukasti käsissä. Se tarkoittaa tavallisesti kykyä suunnitella omaa ja muiden työtä, realistista aikatauluttamista, tavoitteiden asettamista ja tehtävien delegoimista.

Yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot kannattaa tuoda näkyväksi CV:ssä.

Voit mainita taidoistasi CV:ssä ja kertoa hakemuksessa tarkemmin projekteista, joissa olet ollut mukana sekä kuinka suoriuduit niiden aikataulutuksessa ja organisoinnissa.

Älä myöskään tyydy puhumaan vain organisoinnista – jos sinulla on ollut vastuu projektin läpiviennistä, löytyy sinulta varmasti taitoja myös viestinnästä, johtamisesta ja neuvottelemisesta.

5. Datan analysoiminen ja raporttien laatiminen

Monessa työpaikassa ja tehtävässä arvostetaan tiedon hallitsemiseen ja visualisoimiseen liittyviä taitoja, vaikka kyseessä ei olisikaan suoraan dataan ja sen analysoimiseen liittyvä työpaikka.

Analytiikan tutkimisessa ja dataan pohjautuvassa tekemisessä ei useinkaan tarvitse olla guru, mutta numeroita on hyvä ymmärtää. Esimerkiksi markkinoinnin asiantuntijat tarkistavat päivittäin, kuinka monta vierailijaa esimerkiksi blogipostaus on kerännyt.

Dataa voidaan kerätä myös vaikka asiakaspalvelun onnistumisesta. Jos pystyt osoittamaan työnantajalle, että olet tehnyt (hyviä) päätöksiä dataan perustuen, olet jo hyvillä jäljillä. Jos siis hallitset Excelin pyörittämisen, älä epäröi kertoa siitä!

Raportointitaidot ovat niin ikään hyödyllisiä monessa paikassa. Yksinkertaisimmillaan hyvä raportti syntyy, kun keräät tiedot ja muokkaat ne helposti ymmärrettävään muotoon siten, että raportin lukijat saavat siitä tärkeimmän irti.

6. Kyky sopeutua muutoksiin

Tämän päivän työelämässä pysyvää on vain muutos. Etenkin startupeissa, nuorissa yrityksissä ja teknologia-alan yrityksissä asiat muuttuvat ja kehittyvät huimaa vauhtia.

Muutaman kuukauden päästä työllistymisestäsi saatat tehdä jo aivan erilaisia asioita kuin silloin, kun sinut palkattiin. Joustavuus ja kyky sopeutua muutoksiin tekevät sinusta arvokkaan työntekijän ja turvaavat asemaasi työmarkkinoilla.

7. Kyky kehittää prosesseja

Onko tehokkuus sinulla verissä ja etsit jatkuvasti uusia tapoja kehittää prosesseja? Näyttäytyvätkö rutiinitehtävät sinulle haasteena tehdä ne nopeammin ja tehokkaammin?

Etenkin nyt, kun tehokkuus ja toimintojen automatisoiminen ovat pinnalla, tälle taidolle on paljon kysyntää. Jos olet ollut mukana prosessien kehittämisessä aikaisemmissa työpaikoissasi, tuo nämä esille CV:ssä.

Lue myös:

4 asiaa, jotka rekrytoija haluaa nähdä LinkedIn-profiilissasi

Ansioluettelo kuntoon 5 minuutissa – toimi näin!

7 yleistä aloittelijan virhettä työhakemuksessa

3 askelta tehokkaampaan työnhakuun ja piilotyöpaikkojen löytämiseen


Lähteet: Two Roads, The Muse, Job-Hunt

CV

authorimage

Meri-Tuuli Talsi

Lisää kirjoittajasta

Jaa artikkeli:


Mitä mieltä olit artikkelista?

Vastaa ja näet muiden vastaukset

Uutiskirje

Tilaa Duunitorin uutiskirje – työnhakuvinkit suoraan sähköpostiisi!

Luetuimmat


Tuoreimmat

Duunitori suosittelee

Myyntitiimin kapteeni - Pori & Vaasa

Myyntitiimin kapteeni - Pori & Vaasa

Pori ja 1 muu – Julkaistu 3.11.
Data Engineeriksi intensiivikoulutuksella

Data Engineeriksi intensiivikoulutuksella

Uusi Helsinki ja 2 muuta – Julkaistu 14.11.
Sairaanhoitajia HUS Psykiatrialle

Sairaanhoitajia HUS Psykiatrialle

Helsinki – Julkaistu 20.10.
Ohjelmistokehittäjiä & HW-suunnittelijoita (etätyömahdollisuus)

Ohjelmistokehittäjiä & HW-suunnittelijoita (etätyömahdollisuus)

Helsinki ja 8 muuta – Julkaistu 26.10.
Erikoissairaanhoidon tekstinkäsittelijä (etätyömahdollisuus)

Erikoissairaanhoidon tekstinkäsittelijä (etätyömahdollisuus)

Helsinki ja 18 muuta – Julkaistu 27.10.
Full Stack -kehittäjäksi koulutuksen tukemana (14 paikkaa), Uusimaa

Full Stack -kehittäjäksi koulutuksen tukemana (14 paikkaa), Uusimaa

Uusimaa ja 3 muuta – Julkaistu 18.10.
Juristi

Juristi

Uusi Helsinki – Julkaistu 14.11.

Yrityksen perustaminen mielessä? Tästä oppaasta löydät tarvittavat tiedot – kaikki yrittäjyydestä yhdestä paikasta!

Työnantaja, haluatko enemmän hakijoita?

Duunitorin kampanjoilla saat lisää silmäpareja työpaikkailmoituksellesi sekä Suomen liikennöidyimmästä työnhakukoneesta, että kohdennetusta mainonnasta.

Autamme sinua tekemään modernia rekrytointia. Luomme juuri sinulle sopivan ratkaisun datan ja näkemyksen avulla, avainsanoina ilmoituskampanja, sisältömarkkinointi, työnantajakuvan kehittäminen tai vaikkapa uusi hakemukseton hakupalvelu.

Omat suosikit

Suosikkejasi ei tallenneta! Rekisteröidy, niin voit palata niihin vielä myöhemmin.

Uusi suosikki lisätty!

Suosikkejasi ei tallenneta! Rekisteröidy, niin voit palata niihin vielä myöhemmin.

Suosikit täynnä!

Rekisteröidy, niin voit tallentaa lisää suosikkeja ja palata niihin vielä myöhemmin.